Strange sound when I知 at a full stop and press on the brakes. - Toyota Prius Forum : Toyota Prius Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 04-22-2019, 09:54 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Default Strange sound when I知 at a full stop and press on the brakes.

Hi everyone! I am hearing a really annoying and strange noise from my brakes when I am at a full stop.

The noise is only heard when the vehicle is at under 5 mph, and it is the loudest when I am at a standstill pressing on the brakes.

Any idea what it might be?


Sent from my iPhone using Tapatalk
jose.h2011 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 04-23-2019, 11:17 AM
Super Moderator
 
Join Date: May 2014
Location: N. Central Florida
Posts: 393
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Default

Impossible to tell without being there.

IF....the noise really happens AFTER you have come to a full stop, then you need to have a shop look at it.
There might be an air leak in the vacuum booster for the brakes.

IF...on the other hand, it only happens when the car is moving a tiny little bit, that might be brake shoes.

Either way, brakes are important and you should get it checked out.

'17 Prius C-4
Easy Rider is offline  
post #3 of 4 Old 04-24-2019, 11:17 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Default Strange sound when I知 at a full stop and press on the brakes.

Quote:
Originally Posted by Easy Rider View Post
Impossible to tell without being there.

IF....the noise really happens AFTER you have come to a full stop, then you need to have a shop look at it.
There might be an air leak in the vacuum booster for the brakes.

IF...on the other hand, it only happens when the car is moving a tiny little bit, that might be brake shoes.

Either way, brakes are important and you should get it checked out.


Here is a video

https:// youtu.be/R8l41X89VqI

I had to put a space between the https and the // and the youtu because for some reason the app doesn稚 let me post links. But if you copy and paste and delete the space that should bring up the video.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by jose.h2011; 04-24-2019 at 11:21 PM.
jose.h2011 is offline  
 
post #4 of 4 Old 04-25-2019, 01:41 PM
Super Moderator
 
Join Date: May 2014
Location: N. Central Florida
Posts: 393
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Default

STILL.....impossible to know without a full inspection.
I think it is definitely NOT normal and you need to get it checked out at a shop.

Note: Might not make any difference in this case but getting the details of the story straight can help a LOT.
Your first post said "happens mostly when stopped" but the video says between 1 and 5 MPH.
That difference can be important......when you describe the problem to the shop.

'17 Prius C-4
Easy Rider is offline  
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome