Ghost in the Machine - Toyota Prius Forum : Toyota Prius Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 05-31-2016, 07:25 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Default Ghost in the Machine

I have a 2010 Prius III which has served me very well for the first 93,000 miles but it may never get to 94,000. Several weeks ago I entered the car and went about using my regular push button start when suddenly, the whole car went dead! No green light on the ignition, no pressure on the brake, not even working headlights. I tried several times more and each time it seemed like the car was building up its power until finally, things were back to normal.

And then on a weekly basis this began to happen, even after replacing the battery on one fob and switching to the second fob. The dealership does not have a clue whats wrong and were not able to replicate it in 9 days. Finally I took it home 3 days ago and it has gone dead twice since and eventually recovered within 2 minutes twice!

I filmed both of the recent incidents and posted on Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=480YvrcVzMw
https://www.youtube.com/watch?v=wPNP8TEdFBc

Anyone else have this?
lansman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 06-01-2016, 12:48 PM
Super Moderator
 
Join Date: May 2014
Location: N. Central Florida
Posts: 396
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Default

This sounds to me like a case of you and the dealer both overlooking the obvious:
A 12 V battery going bad.......or a loose or corroded main 12 V connection at or near the battery.

The 12 V system runs ALL of the computer controls and the symptoms sound very much like yours is not holding a charge very long once the car is shut off.

'17 Prius C-4
Easy Rider is offline  
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome